top of page

Panna cotta

Foto van schrijver: de culinaire traiteurde culinaire traiteur

Een heerlijk en simpel recept voor een panna cotta met rood fruit.


panna cotta recept

ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 4 blaadjes gelatine

  • 500 ml slagroom

  • 50 gram fijne kristalsuiker

  • Benodigheden voor rood fruit compote

  • 200 gram rood fruit

  • 4 el water

  • 2 el suiker


Benodigheden

  • 4 dessert glaasjes



Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.

  • Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.

  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het melkmengsel. Roer door tot deze zijn opgelost.

  • Verdeel de slagroom over de schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.


Bereding rood fruit compote

  • Doe 200 gram rood fruit, water en suiker in een pannetje. Verhit op een laag vuur en roer regelmatig door. Prak of pureer het fruit desgewenst fijn en laat een paar minuten pruttelen in de pan.

  • Laat de compote volledig afkoelen voordat je deze op de panna cotta schept.

  • Serveer de panna cotta met je zelfgemaakte compote en de rest van het overgebleven fruit.


Tip: Wilt u een andere variant? dan kan u de vanille vervangen voor eventueel een scheutje limonchello


Heeft u al eens de desserts van ons geprobeerd? deze is te bestellen in combinatie met 1 van onze buffetten.



Comments


bottom of page